Brand Aanbieding

Welkom op BierInDeAanbieding.nl. Op deze site zie je elke week een overzicht van het bier in de aanbieding van supermarkten en slijterijen. Zoek nu zelf naar de beste brand aanbieding.

 

Brand Aanbieding van Bier in de Aanbieding:

Alle bieraanbiedingen op een eenvoudige manier weergegeven om zo de beste bieraanbieding te kunnen vinden. De bieraanbiedingen zijn voor de overzichtelijkheid opgedeeld in 4 categorieen:


Kratten in de Aanbieding Flesjes in de Aanbieding
Blikjes in de Aanbieding Fusten in de Aanbieding


Geschiedenis
De Brand-brouwerij te Wijlre is de oudste brouwerij van bier van Nederland. Sinds 1340 wordt in Wijlre bier gebrouwen. De naam Brand is pas sinds 1871 verbonden aan deze brouwerij met de komst van de toenmalige eigenaar Frederik Edmond Brand. Als een van de eersten in Nederland wist Brand in 1902 het laaggistende pilsener bier op de markt te brengen.

Sinds 1989 is Brand eigendom van Heineken. Daarmee verloor Brand in 1992 het predicaat hofleverancier, omdat Heineken dat reeds was. Van 1981 tot 1991 exporteerde Brand haar bier in de opvallende witte fles naar de Verenigde Staten.

Biersoorten
Bekende huidige biersoorten zijn:

Brand Pilsener (sinds 1902) – 5% alc – bier met aangename hopbitterheid.
Brand UP (sinds 1952) – 5,5% alc – urtyp pilsener, naar een recept uit het Tsjechische Pilzen van 1842. Tot voorkort ging dit nog onder de naam Brand Urtyp.
Brand Oud Bruin – 3,5 % alc – de typische laagalcoholische bier met de lichte smaak van karamel. "Oud" verwijst naar de bovengistende brouwmethode die vroeger werd gebruikt. Sinds 1945 is het bier ondergistend.
Brand Imperator (sinds 1949) – 6,5 % alc – amberkleurig, volmoutig speciaalbier.
Brand Lentebock (sinds 1994) – 6,5% alc – bovengistend goudbruin voorjaarsbier.
Brand DubbelBock (sinds 1987)– 7,5% alc – bokbier volgens Brand. Volmoutig, roodbruin herfstbier.
Brand Sylvester (sinds 1984) – 7,5% alc – bovengistend robijnkleurig winterbier.

 

Vanaf 15 mei 2008 zijn alle Brand Bieren weer leverbaar op fles.