bier in de aanbieding
Home Kratten Blikjes Flesjes Fusten

Alfa aanbieding

Welkom op bier in de aanbieding. Op deze site zie je elke week een overzicht van het bier in de aanbieding van supermarkten en slijterijen. Zoek nu zelf naar de beste alfa aanbieding.

 

Alfa aanbieding van Bier in de Aanbieding:

Alle bieraanbiedingen op een eenvoudige manier weergegeven om zo de beste bieraanbieding te kunnen vinden. De bieraanbiedingen zijn voor de overzichtelijkheid opgedeeld in 4 categorieen:


bier aanbieding kratten bier aanbieding blikjes bier aanbieding flesjes bier aanbieding fusten


Geschiedenis
De Alfa Brouwerij is een ambachtelijke bierbrouwerij uit Thull. Alfa is een familiebedrijf. Tot 1960 werd Alfa bier enkel in de omgeving gedronken. Later was Alfa bier in heel Nederland verkrijgbaar. Het water waarmee het bier wordt gebrouwen, wordt opgepompt uit een eeuwenoude bron uit de diepe ondergrond van Schinnen. Uit de bron welt zacht en zeer zuiver water spontaan op, dat zonder bewerking geschikt is om mee te brouwen. Meens Brouwerij is altijd een familiebedrijf gebleven. De achterkleinzoons van de oprichter Joseph Meens vormen nu de directie.

Als enige in Nederland brouwt Meens zijn bier met water uit een officiele erkende bron en voldoet hiermee aan de strenge bepalingen van het Natuurlijk Mineraal- en Bronwater-besluit. Dit water, dat ongeveer 6000 jaar oud is en uit het Eifelgebergte komt, heeft een natuurlijke zuivering ondergaan doordat het door de eeuwen heen door grind- en kalksteenlagen gezakt is tot op een diepte van 152 meter. De bron is niet alleen één van de slechts 10 erkende bronnen die Nederland rijk is, maar tevens de enige officiële bron in Nederland waarvan het water gebruikt wordt voor de bereiding van bier.

Bedrijf
In 1870 besloot Joseph Meens om naast zijn boerenbedrijf bier met dit water te gaan brouwen. Meens mag per jaar slechts een beperkte hoeveelheid van dit water oppompen, daarom worden alle etiketten genummerd. Met een aangepaste etiketteermachine worden de nummers met behulp van een speciale lasertechniek op de sluitzegels aangebracht. De brouwerij is nog een onafhankelijk familiebedrijf en heeft natuurzuivere ingrediënten en ambachtelijk brouwen hoog in het vaandel staan.

Tot begin 1960 produceerde men vrijwel uitsluitend fustbier. Daarna is men gaan bottelen en op dit moment gaat ruim 95% van de productie in de fles naar de klant.

Onderscheidingen
Dat Alfa ook kwaliteit heeft blijkt uit de gouden medaille die tijdens de 31e wereldselectie van bieren op 23 september 1992 in Amsterdam werd behaald voor Alfa Edel Pils en Alfa Super Dortmunder. Twee jaar later behaalde Alfa Premium Holland Beer ook een gouden medaille. Op 16 december 1995 ontving de brouwerij het predicaat Koninklijke.

 

 

Bier in de Aanbieding ©| Facebook | Twitter | Disclaimer | Links