bier in de aanbieding logo
Home Kratten Blikjes Flesjes Fusten

Bier aanbiedingen Palm

Welkom op bier in de aanbieding. Op deze pagina zie je elke week een overzicht van de bier aanbiedingen Palm van supermarkten en slijterijen. Hieronder kunt u zoeken naar de goedkoopste Palm aanbieding. Liever alle bier aanbiedingen zien in plaats van alleen Palm, druk dan op 1 van de bovenstaande knoppen met de verpakking naar keuze. Als je alleen Palm aanbiedingen kratten, blikjes, flesjes of fusten wil bekijken kan dat met de onderstaande links.


Palm aanbiedingen:

Alle Palm bier aanbiedingen op een eenvoudige manier weergegeven om zo de beste bier aanbieding Palm te kunnen vinden. Hieronder staan de Palm aanbiedingen van WEEK 40: maandag 28 september t/m zondag 4 oktober.

 

Palm krat van 24 flesjes a 0.25 liter
Palm
1 krat van 24 flesjes a 0.25 liter

 

Voor:

€ 8.99

 
Geldig t/m zondag 04 oktober
Per liter: € 1.50

Jan Linders</a> </p>
      </td>
     </tr>
     <tr>
      <td align=

Palm krat van 24 flesjes a 0.25 liter
Palm
1 krat van 24 flesjes a 0.25 liter
>> 2e krat 10 euro

 

Voor:

€ 14.89

 
Geldig t/m dinsdag 06 oktober
Per liter: € 2.48

Dircklll</a> </p>
      </td>
     </tr>
     <tr>
      <td align=

Palm blikje a 0.50 liter
Palm
6 blikjes a 0.50 liter

 

Voor:

€ 5.00

 
Geldig t/m zaterdag 03 oktober
Per liter: € 1.67

Deka</a> </p>
      </td>
     </tr>
     <tr>
      <td align=

 

 

Geschiedenis Palm

Begin in 1597 met de akte van verkoop van een hofstee. De archieven van de gemeente Steenhuffel vermelden: ene hofstede, gelegen tegenover de Kercke, geheeten Den Hoorn, langs de baene van Aelst naar Mechelen.

Pas in 1747 starten de eerste 'officiële' tekenen van brouwactiviteit te Steenhuffel. Een akte van volkstelling onder het Ancien Régime geeft een opsomming van handelaars en neringdoeners waaronder de afspanningen 'De Oude Croon', 'Het Hoefijzer' en 'De Drij Coninghen'. Tevens worden twee brouwerijen 'De Hoorn' en 'De Valck' vermeld. Brouwerij De Hoorn, eigendom van Jean-Baptiste De Mesmaecker, zal tenslotte in 1929 uitgroeien tot de speciaalbierbrouwerij Palm.

In 1908 trouwt Henriette De Mesmaecker, achterkleindochter van Jean-Baptiste De Mesmaecker met Arthur Van Roy die afstamt van Van Rhode. Deze Arthur Van Roy zal nieuwe impulsen geven aan de bierproductie. Tijdens de opkomst van de pilsbieren blijft hij vasthouden aan zijn traditioneel bier van hoge gisting waarmee hij prioriteit geeft aan de eigenheid van zijn streekbier, boven de eventuele groeikansen van pilsbier.

In Steenhuffel staat tegenwoordig een moderne brouwfabriek waarmee de groeiende markt voor speciaalbieren kan worden bediend.

Karakteristieken
Palm is een kruidig, wat bitter, amberkleurig bier van hoge gisting gemaakt van gerstemout, verse hop, een (geheim) mengsel van kruiden, en heel zuiver artesisch water. Vroeger geschonken uit donkerbruine rechte flesjes van 25 cl; nu als 33 cl of van het vat. De glazen waren vroeger buikig op een voet, nu meer als een vaasje.

Palm was vroeger gekend bij de volwassen bevolking uit de streek, maar de brouwerij probeert het laatste decenium ook internationaal en bij de jeugd uit de hoek te komen. De overname van brouwerij Rodenbach speelt hier natuurlijk ook een rol.

Andere bieren:
Dobbel Palm
Palm green
Palm Royale
Brugge Tripel
Steenbrugge
Rodenbach
Bock pils
Dobbel Palm

 

bier in de aanbieding | bier in de aanbieding facebook bier in de aanbieding twitter bier in de aanbieding disclaimer bier in de aanbieding links