bier in de aanbieding
Home Kratten Blikjes Flesjes Fusten

Dommelsch Aanbieding

Welkom op bier in de aanbieding. Op deze site zie je elke week een overzicht van het bier in de aanbieding van supermarkten en slijterijen. Zoek nu zelf naar de beste dommelsch aanbieding.

 

Dommelsch Aanbieding van Bier in de Aanbieding:

Alle bieraanbiedingen op een eenvoudige manier weergegeven om zo de beste bieraanbieding te kunnen vinden. De bieraanbiedingen zijn voor de overzichtelijkheid opgedeeld in 4 categorieen:


bier aanbieding kratten bier aanbieding blikjes bier aanbieding flesjes bier aanbieding fusten


Geschiedenis
Dommelsch is een Nederlandse pils, gebrouwen in Dommelen bij de Dommelsche Bierbrouwerij. De Dommelsche Bierbrouwerij valt onder Inbev. Het bier wordt sinds de oprichting van de brouwerij in 1744 gebrouwen. Naast Dommelsch worden in Dommelen ook Dommelsch Ice en Jonge Bok gebrouwen.

De geschiedenis van de Dommelsche bierbrouwerij begon in 1702, toen Jan van Deventer in Dommelen brouwde. De latere eigenaar, de familie Snieders, kan teruggevoerd worden tot 1650. In 1744 vestigde zich een Snieders met dezelfde beroepencombinatie in Dommelen. In 1824 werd Petrus Josephus Snieders geboren die later, samen met Driek Zigmans, het bedrijf beheerde. Men ging de dorpen af om bier te verkopen, te voet of per huifkar, later per fiets, en nog later per Douglas motorfiets.

Sinds 1930 heette het bedrijf: NV Dommelsche Bierbrouwerij v/h W.C. Snieders. Lang is het een der oudste familiebedrijven van Nederland geweest, maar in 1968 werd de tot dan toe onafhankelijke brouwerij overgenomen door Brouwerij Artois.. Het merk Dommelsch werd door de nieuwe directeur omgevormd tot Dommels en kreeg stevige concurrentie van het merk Stella Artois, waarna het merk Dommels het loodje zou leggen. Hierna zou het internationale merk Skol het proberen, wat opnieuw mislukte. In 1983 werd een grote campagne opgezet om heel Nederland kennis te laten maken met het bier Dommelsch: de oude spelling was tegen die tijd weer in ere hersteld.

 

 

Bier in de Aanbieding ©| Facebook | Twitter | Disclaimer | Links