bier in de aanbieding
Home Kratten Blikjes Flesjes Fusten

Grolsch aanbieding

Welkom op bier in de aanbieding. Op deze site zie je elke week een overzicht van het bier in de aanbieding van supermarkten en slijterijen. Zoek nu zelf naar de beste grolsch aanbieding.

 

Grolsch aanbieding van Bier in de Aanbieding:

Alle bieraanbiedingen op een eenvoudige manier weergegeven om zo de beste bieraanbieding te kunnen vinden. De bieraanbiedingen zijn voor de overzichtelijkheid opgedeeld in 4 categorieen:


bier aanbieding kratten bier aanbieding blikjes bier aanbieding flesjes bier aanbieding fusten


Grolsch aanbieding

Op zoek naar een Grolsch aanbieding, op deze website staan alle grolsch aanbiedingen en alle andere grote merken online. Bekijk ook is onze dochterpagina www.GrolschAanbieding.nl.

 

Gechiedenis
Eén van de oorspronkelijke bierbrouwers is Peter Cuyper uit Groenlo. Cuyper overleed in 1684, waarna zijn nakomelingen het bedrijf voortzetten. Tot 1876 werd het bier gebrouwen in de binnenstad van Groenlo. Daarna kwam een nieuwe brouwerij buiten de grachten van Groenlo genaamd brouwerij De Klok. In 1895 werd de De Klok gekocht door Theo de Groen.

Later fuseren de Brouwerij De Klok uit Groenlo en de Twentse Enschedesche Stoombierbrouwerij uit Enschede. Vervolgens gaat de brouwerij verder onder de naam Grolsche Bierbrouwerijen en gaat het bier Grolsch heten. Het bier wordt met paard en wagen getransporteerd, waardoor het bereik op 40 kilometer lag. Eind 1945 worden de eerste vrachtwagens gekocht voor transport. Tot 1950 wordt ook gebruik gemaakt van treinen, met speciale koelwagons. In 1946 wordt begonnen met export naar het buitenland. Het bedrijf was van 1984 tot 2008 een beursgenoteerde onderneming. Tot 2004 werd Grolsch in Groenlo en in Enschede gebrouwen. Sinds 2004 is de nieuwe brouwlocatie in Usselo, op de grens met Boekelo.

Overname
In november 2007 doet de van oorsprong Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller een overnamebod op Grolsch. De bierbrouwer is bereid om 816 miljoen euro voor Grolsch te betalen. Dat is 48,25 euro per aandeel en het bod ligt ongeveer 84 procent boven de beurskoers. Familie De Groen heeft laten weten akkoord te zijn met de overname, en het bod wordt daarnaast gesteund door het bestuur en de raad van commissarissen van Grolsch. De beursnotering van Grolsch is op 20 maart 2008 beëindigd.

De fles
De brouwerij is wereldwijd bekend vanwege de kenmerkende beugelfles die sinds 1897 in gebruik is. Er worden er meer dan 200 miljoen per jaar gemaakt. De beugeldop wordt tegenwoordig uit financieel oogpunt en milieuoogpunt van kunststof gefabriceerd. Onderaan de beugelfles bevindt zich een code, waaruit het jaartal van fabricatie is af te leiden. Een beugelfles heeft normaal gesproken een inhoud van 0,45 liter.

 

Nu wordt het 33 cl flesje bier verkocht in een eigen vormgegeven groene fles. Deze fles met het Grolsch-logo als reliëf in de fles heeft een opvallend klein halsetiket. Ook de inhoud van de fles wijkt af van de standaard retourfles. In de nieuwe fles zit 33 cl, wat 10% meer is dan in de standaard retourfles.

Op 12 februari 2008 heeft Grolsch naar buiten gebracht dat de bruine beugelfles zal verdwijnen. In plaats daarvan komt er een nieuwe, modernere groene beugelfles met een design dat aansluit bij het vernieuwde pijpje.

 

 

Bier in de Aanbieding ©| Facebook | Twitter | Disclaimer | Links